Ζεόλιθος στη Φύτευση ή σε όλο το χωράφι

αναρτήθηκε σε: Βιολογική Γεωργία | 0

zeolithos-sto-xorafi

Ζεόλιθος στη Φύτευση ή σε όλο το χωράφι

Μια και τελευταία πλήθαιναν οι εκμυστηρεύσεις φίλων επισκεπτών της σελίδας μου και αναγνωστών των βιβλίων μου, οι οποίοι στη συζήτηση που έχουμε μου αποκαλύπτουν ότι έβαλαν ζεόλιθο στη φύτευση αλλά όχι σε όλο το χωράφι, έκρινα απαραίτητο να δώσω τις αναγκαίες διευκρινήσεις.

Ο ζεόλιθος στη φύτευση κάνει πολύ καλό. Ένα τουλάχιστον φτυάρι από ζεόλιθο κοκκομετρίας 0-1 που θα ανακατευτεί με 2 φτυάρια κοπριάς και με τα χώματα του λάκκου που σκάψατε θα κάνει πολύ καλό στο νέο δένδρο, ιδιαίτερα για να ξεπεράσει το σοκ της μεταφύτευσης. Αν μάλιστα φυτεύετε γυμνόρριζα δένδρα φτιάξτε κουρκούτι από μείγμα πούδρας ζεόλιθου και ζεόλιθου 0-1 σε ένα καρότσι οικοδομής που θα το μεταφέρετε από τη μια θέση στην άλλη και βουτήξτε τη ρίζα του δένδρου στο κουρκούτι και προχωρήστε στη φύτευση.

Λίγους μήνες αργότερα οι ρίζες, καθώς θα μεγαλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, θα χάσουν την επαφή με το ζεόλιθο του λάκκου και πλέον δεν θα τον βρίσκουν. Για αυτό λοιπόν λέμε ότι ο ζεόλιθος πρέπει να σκορπιστεί και στο έδαφος του κτήματος μαζί με την κοπριά και να ενσωματωθεί με μια ελαφριά φρέζα. Έτσι καθώς οι ρίζες μεγαλώνουν θα τον βρίσκουν στο διάβα τους και θα απολαμβάνουν την ευεργετική του δράση.

Ξεκινήστε με 300 κιλά το στρέμμα. Μπορείτε ακόμη και σήμερα να το βάλετε στο χωράφι και να τον ενσωματώσετε. Και βάλτε καλά στο μυαλό σας. Ο ζεόλιθος δεν είναι έξοδο. Είναι επένδυση αφού θα σας επιστρέφει την ωφέλειά του όχι για ένα χρόνο αλλά για τα επόμενα 30-40 χρόνια.

Αν είστε στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας ζητείστε από το Βασίλη και τη Βάγια Πολυχρονίδη να σας δώσουν μια προσφορά. Έχουν έναν εξαιρετικό ζεόλιθο και μια εκπληκτική πούδρα Ελληνικής προέλευσης (επιτέλους!). Τηλ. 6984266580.

Καλή επιτυχία στη νέα καλλιεργητική περίοδο σε όλες τις καλλιέργειές σας. Απολαύστε τη φροντίδα της γης. Είναι η καλύτερη δραστηριότητα.

 

Του Γιώργου Δαουτόπουλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.