Βιταμίνη C και καρκίνος

αναρτήθηκε σε: Νέα | 1

Agios Ioannis o Xrysostomos

 

Βιταμίνη C και καρκίνος

Ο τρόπος με τον οποίο οι ερευνητές προσεγγίζουν την αντιμετώπιση του καρκίνου μοιάζει με το Ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης. Όσες φορές και να υποπέσει ο Χριστιανός σε αμαρτίες πάντα φεύγει καθαρός και έτοιμος να δώσει μια νέα μάχη. Το ίδιο κάνουν και όσοι ανά τον κόσμο ερευνητές ασχολούνται με την αντιμετώπιση του καρκίνου. Αν και υπάρχουν φορές που βλέπουν την προσέγγισή τους να μην έχει αποτελέσματα, ξεκινούν με περισσότερα εφόδια έναν νέο αγώνα εναντίον του καρκίνου, ο οποίος είναι τόσο άνισος όσο και ο αγώνας μας απέναντι στην αμαρτία.

Τι συμβαίνει όμως όταν οι καταστάσεις αυτές συνδυάζονται; Όταν ο καθημερινός αγώνας για την αντιμετώπιση του καρκίνου από επιστήμονες γίνεται μαζί και παράλληλα με τον αγώνα εναντίον της αμαρτίας; Για να αντιμετωπίσουμε την αμαρτία επικαλούμαστε το όνομα του Κυρίου και των Αγίων μας. Τι θα συμβεί αν κάνει το ίδιο και κάποιος επιστήμονας, αλλά όπως με την αμαρτία, ζητά και τη Θεία Φώτιση ώστε να καταλάβει τον μυστηριώδη τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου;

Ζούμε πραγματικά εποχές  αποκαλύψεων και σημαντικών κοινωνικών-οικονομικών εξελίξεων αλλά και επιστημονικών επιτευγμάτων. Όμως τίποτε δεν γίνεται χωρίς το θέλημα του Θεού. Αυτή η απλή σκέψη οδήγησε μια ομάδα επιστημόνων να ζητήσουν την βοήθεια του Αγίου Σάββα αφιερώνοντας το έργο τους στην Ιερά Μονή του στους Αγίους Τόπους, πριν ξεκινήσουν να αναλύουν τα δεδομένα που είχαν μπροστά τους.

Ας πούμε λίγα περισσότερα πράγματα για αυτό το γεγονός πριν προχωρήσουμε. Γνωρίζουμε έναν φίλο-αδελφό επιστήμονα ο οποίος εδώ και χρονιά μελετά και ερευνά τον καρκίνο. Υπηρέτης και αυτός του Θεού ο όποιος αντιλήφθηκε ότι η όποια αντιμετώπιση της τρομακτικής αυτής ασθένειας δεν γίνεται χωρίς  την χάρη του Θεού. Οι αναζήτησεις του όσον αφορά πληροφορίες και ανακαλύψεις σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου καθώς και οι τακτικές του επισκέψεις στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα στους Αγίους Τόπους τον έφεραν μπροστά σε ένα ‘’τυχαίο’’ γεγονός: Την γνωριμία του με έναν άλλο επιστήμονα ο οποίος εδρεύει στην άλλη άκρη του Αντλατικού και ακολουθούσε τα ίδια σχεδόν βήματα με τον αδελφό μας εδώ στην Ελλάδα. Κοινά βήματα όχι μόνο στην επιστημονική τους ζωή, αλλά και στην ελπίδα ότι ο Άγιος Σάββας θα τους φώτιζε για να μπορέσουν επιτέλους να προσφέρουν κάτι θετικό στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η κοινή τους αγάπη για την έρευνα, αλλά και η παράλληλη αγάπη προς τον προστάτη των καρκινοπαθών, τους ενέπνευσε να δωρίσουν όλη την μελέτη-πρόταση μιας εναλλακτικής προσέγγισης κατά του καρκίνου στην Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και το ευχαριστήριο γράμμα από τον ίδιο τον ηγούμενο της Μονής που αποδέχτηκε την επιστημονική μελέτη-πρόταση με τον τίτλο:
“Η Θεραπεία του Ακτουάριου”: Μια Διατροφική-Βοτανο θεραπευτική προσέγγιση κατά του Καρκίνου

Η μελέτη-πρόταση

Η όλη φιλοσοφία τους στηρίζεται αποκλειστικά στην αλκαλική διατροφή, κάτι φυσικά πολύ γνωστό, αλλά η συγκεκριμένη μελέτη διεισδύει με επιστημονικώς τεκμηριωμένες προσεγγίσεις υποστηρίζοντας την επιτακτική ανάγκη ενσωμάτωσής της με την συμβατική ιατρική. Αν μπορούσαμε να το αποτυπώσουμε καλύτερα θα λέγαμε ότι η ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων θεωρεί ότι ο συνδυασμός συμβατικής και εναλλακτικής ιατρικής γνώσης κατά την παρακολούθηση του ασθενούς από την επίσημη ιατρική κοινότητα, θα προστατέψουν τον ασθενή από υπόπτου προελεύσεως πληροφορίων εκ του διαδικτύου.
Πιο συγκεκριμένα, αυτό που προτείνουν είναι η θέσπιση ενός πρωτοκόλλου στην όλη φιλοσοφία αντιμετώπισης της ασθένειας. Πρόκειται για μια θεραπεία τριάντα ή λιγότερων ημερών ανάλογα με την κατάσταση της ασθένους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει νηστεία δια νερού, χυμούς φρούτων, αφεψήματα βοτάνων, και βιολογικά λαχανικά. Η θεραπεία τουΑκτουάριου επιτρέπει στο σώμα να επικεντρωθεί:
1. στην αποβολή των ελεύθερων ριζών,
2. στον πλήρη καθαρισμό του τοξικού φορτίου στο σώμα μας, στην ενίσχυση και επαρκή απορρόφηση του κάθε ιχνοστοιχείου της αλκαλικής διατροφής και
3. στην αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας τους στα ζωτικά όργανα.
Το σημαντικότερο είναι η βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων, όπως το πεπτικό σύστημα, το συκώτι και τα νεφρά και πάνω απ ‘όλα η ενδυνάμωση του σώματος του ασθενούς.

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

Η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε επίσημα και αναλυτικά στο Διεθνές Συνέδριο Εναλλακτικής Ιατρικής κατά του καρκίνου (International Organization of Integrative Cancer Physicians), τον Οκτώβρη του 2012 στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Ήδη ξεκίνησαν την πιλοτική κλινική έρευνα σε καρκινοπαθείς διαφόρων σταδίων όπου και τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν σε επίσημο φορέα υγείας των ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι η όλη φάση της μελέτης – έρευνας είναι σε πιλοτικό στάδιο συνεπώς η οποιαδήποτε εφαρμογή της, όπως τονίζει η ομάδα των επιστημόνων, δεν είναι εφικτή και απαιτεί την αυστηρή παρακολούθηση από ειδικό ιατρό γνώστη και της εναλλακτικής ιατρικής. Τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας θα διαβιβαστούν στον επίσημο οργανισμό (NCI) μόλις ολοκληρωθούν και ανάλογα θα σας ενημερώσουμε και εμείς.

Με την άδεια των επιστημόνων ο Κωτσαρικος σας παρουσιάζει μία από τις πιο βασικές παραμέτρους αντιμετώπισης του καρκίνου που είναι η Βιταμίνη  C. Ο κ. Κότσανης Νάκος, Ερευνητής εναλλακτικής Ογκολογίας και ειδικός στην βιταμίνη C μας αναφέρει τα κάτωθι:
«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ έχει βεβαιώσει από το 2005  ότι η βιταμίνη C  είναι επιλεκτικά τοξική στα καρκινικά κύτταρα. Υπάρχει μια πληθώρα μελετών (όπως θα διαπιστώσετε στη μελέτη) που πιστοποιούν την αντικαρκινική δράση της βιταμίνης C ή/και μειώνουν το ρίσκο καρκινοπάθειας διαφόρων όγκων όπως οισοφάγου, πνευμόνων, στομάχου, εντέρου, παγκρέατος, συκωτού και μαστού. Μάλιστα η ιδέα της θεραπευτικής χρήσης της βιταμίνης C ως αγωγή και πρόληψη πρωτοδιατυπώθηκε το 1949 και αργότερα στηρίχθηκε από τους Cameron E, Campbell A και Pauling L, οι όποιου έδειξαν ότι η χορήγηση υψηλών δόσεων ασκορβικού οξέως βελτίωσαν το ποσοστό επιβίωσης σε τερματικές καταστάσεις καρκινοπαθών. Έρευνες από τότε υπέδειξαν ότι είναι εφικτή η αντικαρκινική θεραπεία καρκινοπαθών κάτι που αναγνωρίσθηκε σε συνέδριο που διεξήχθητε στην έδρα της National Cancer Institute (NCI) (Bathesda, Maryland USA)  το 1990. Είναι κρίμα που εδώ στην Ελλάδα η χρήση της ακόμη δεν έχει υποστηριχθεί. Στην Αμερική στο Ινστιτούτο του κ. Κότσανη Κωνσταντίνου ήδη χορηγούμε πάνω από 75γραμμαρια ενδοφλεβίως.»

Σχετικά με την χρήση της βιταμίνης C σας παραθέτουμε άρθρο των κ.κ. Κότσανη, Λεοτσινίδη, Κότσανη, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Ελληνικής Εταιρίας Προληπτικής Ογκολογίας

 

  1. Ιωάννης

    Πράγματι ο κ. Νακος Κότσανης αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.