Ενεργοί μικροοργανισμοί ΕΜ®

αναρτήθηκε σε: Ενεργοί Μικροοργανισμοί | 0

mikroorganismoi-em

Ενεργοί μικροοργανισμοί ΕΜ®

 

Οι ενεργοί μικροοργανισμοί ΕΜ® είναι μία ανακάλυψη τού Ιάπωνα καθηγητή Teruo Higa και στην ουσία είναι ένα μείγμα πολλαπλών μικροβίων πού αποτελούνται κυρίως από βακτήρια γαλακτικού οξέος,βακτήρια φωτοσύνθεσης,μύκητες μαγιάς και ζυμομύκητες,τα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιούμε για την παρασκευή τροφίμων η ενυπάρχουν σε αυτά και δέν είναι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω Βίντεο.

YouTube: please specify correct url

Πού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τούς ΕΜ ενεργούς μικροοργανισμούς?

Τούς ενεργούς μικροοργανισμούς μπορούμε να τούς χρησιμοποιήσουμε στην Γεωργία,κτηνοτροφία,μελισσοκομία,στο νοικοκυριό και σε πάρα πολλές άλλες εφαρμογές.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο. http://www.emhellas.com/
Ο καθηγητής γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γ.Δαουτόπουλος έχει εκδώσει ένα βιβλίο για την χρήση των ΕΜ στη γεωργία,πραγματικό εργαλείο για κάθε έναν που δραστηριοποιείται με τς καλλιέργειες.Το βιβλίο αυτό μπορείτε να το παραγγείλετε από http://www.daoutop.gr/

Πολλοί βιοκαλλιεργητές στην χώρα μας χρησιμοποιούν τούς ΕΜ στις καλλιέργειές τους με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.Θα σάς παραθέσω κάποια βίντεο για να μπορέσετε να διαμορφώσετε μία άποψη.

 

 

Εμείς σαν Κτήμα μας αφού έπεσαν στην αντίληψή μας όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε να καλλιεργήσουμε τα λαχανικά μας με τούς ΕΜ.

Προμηθευτήκαμε τα απαραίτητα δοχεία ενεργοποιήσαμε τούς μικροοργανισμούς και κάναμε εφαρμογή στην παρασκευή κομπόστ και παρασκευή βοκάσι.Τα αποτελέσματα μετά από 2 μήνες απλά τέλεια.Ψεκάσαμε και τα σπορόφυτά μας με μικροοργανισμούς και ατταπουλγίτη(γι αυτό θα κάνουμε ένα άλλο άρθρο).

Καλλιεργώντας με τούς ΕΜ φέτος το κτήμα μας θα προσπαθήσουμε με φωτογραφικό υλικό και βίντεο να σάς δείξουμε σε άλλα άρθρα μας για τα αποτελέσματα και τους τρόπους με περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.